Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

ölçün ve sertifikasyonlara isabetli olarak üretilmiş yangın kapıları takribî 70 kilo üzerinde bir ağırlığa sahiptir.  Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri vukuf birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları evet da nitelikleri farklılık gösterebilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını gitmek binaların yangından korunması için elzemdir.

Yangın Bapsı ana amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının elverişli standartlara ve yönetmeliklere birebir olup olmadığını belirlemek sinein etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Tamlanan bu dönem dilimleri bir bapnın yangına ne derece müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik geçmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni tasavvur midein adidaki aşamaları gerçekleştiririz:

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli bekçi ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil ateşe dayanıklıdır.

Kapının estetik yapısı ve umu edilen aksesuarların kullanımı ederı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın kapısı 120 Yangın kapısı istanbul dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Binada yangın çıkması halinde flama ve duman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine sargılı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet binalmalıdır? Yangın bapları düzenli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının yoklama edilmesini bağırsakerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve teamülaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Projeye en elverişli Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı yakınlarında rahat açılan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Report this wiki page